Auto rijles

Rijschool Joe17 biedt handgeschakeld en automaat rijlessen aan. Belangrijk bij een goede keuze is dat je goed op de prijs en de kwaliteit van de rijschool let. Check vooraf de recensies en slagingspercentages van de rijschool.

Machtigen met DigiD

Als je klaar bent voor de tussentijdse toets of het praktijkexamen, dien je de rijschool toestemming te geven om deze voor je aan te vragen. Dit doe je met behulp van je DigiD. Zonder deze machtiging kan de rijschool geen tussentijdse toets of praktijk examen voor u aanvragen.
Zodra je dit hebt gedaan, krijgt de rijschool een email binnen met jouw gegevens en kan de tussentijdse toets of het examen worden aangevraagd voor je.
Mocht je vragen hierover hebben dan hoor ik dat uiteraard graag!

Hoe machtig ik Rijschool Joe17

1. Ga naar : mijn.cbr.nl
2. Log in met je DigiD.
3. Klik dan op rijschool machtigen.
4. Vul de rijschool code in: 4958K3

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?
2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Waarom rijden onder begeleiding

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt het?

1. Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
2. Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
3. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
4. Heb je je rijbewijs gehaald?
Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig
de weg op.

Onze Tarieven

Rijschool Joe17 heeft een breed aanbod van diverse lespakketten.