Motor rijles

Wil jij graag starten met het behalen van je motorrijbewijs? Wij zorgen dat je veilig en op een leuke manier leert motorrijden. Voor het behalen van je motorrijbewijs beschikken wij over KNMV opgeleide rij-instructeurs. Meld je snel aan voor een eerste motorrijles, tot snel!

Waarom rijschool Joe17?

* Leren rijden op de nieuwste motoren voorzien van allerlei veiligheid opties!
* 10% korting bij MKC Moto! 
* Gratis gebruik van Helm, jas en handschoenen!
* Wij maken gebruik van de Rijbewijs App!
* Leren op je eigen tempo!
* Persoonlijke begeleiding en een vaste instructeur!
* Rijles vanaf 21 jaar (Code 80 & Vol vermogen)

Welk rijbewijs voor welke leeftijd?

Categorie A1
Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2
Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.

Categorie A
Categorie A, rechtstreeks A per 1 november 2017; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen.
Vanaf je 21e mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A. Hierbij gaat het om nieuwe wetgeving. Met ingang van eind november 2017 kan een A-examen voor kandidaten van 21, 22 en 23 jaar worden gereserveerd. Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:
* Motor van de categorie A1
* Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
* Motor van de categorie A2
* Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

 

Met een A-rijbewijs zonder code 80 mag je rijden op:
* Motor van de categorie A1
* Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
* Motor van de categorie A2
* Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)
* Motor van de categorie A

Geldigheidsduur theorie en AVB
Als je AVB-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen of een geldig rijbewijs B hebben. Als je AVD-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen én voor het AVB-praktijkexamen van dezelfde categorie.
Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.
Het resultaat van je AVB-praktijkexamen is 1 jaar geldig.
Tijdens je motoropleiding begin je met de voertuigbeheersing. Aan dit onderdeel wordt veel aandacht besteed omdat dit essentieel is voor jouw rijopleiding.

Het AVB (voertuigbeheersing) examen
Per 1 april 2004 moet je twee praktijkexamens afleggen om jouw motorrijbewijs te halen. Je moet eerst geslaagd zijn voor het examen AVB; voertuigbeheersing voordat je het tweede examen AVD; verkeersdeelneming mag afleggen. Het examen voertuigbeheersing bestaat uit totaal 12 bijzondere verrichtingen, ingedeeld in vier clusters, waarvan je er 7 uitvoert. Het examen wordt door een onafhankelijk examinator van het CBR afgenomen.
Wanneer tijdens het examen één of meerdere oefeningen niet in 1 keer voldoende zijn, krijg je direct de mogelijkheid voor een herkansing. Uiteindelijk moet je vijf van de zeven oefeningen voldoende uitvoeren, ook moet er van ieder cluster minimaal 1 oefening voldoende zijn. Het behaalde AVB-examen blijft 12 maanden geldig, zodat je genoeg tijd hebt voor het AVD gedeelte van de opleiding. Van ieder cluster is één oefeningen verplicht. De verplichte oefeningen moet je altijd uitvoeren.

Welke bijzondere verrichtingen zijn er allemaal?

Bijzondere verrichtingen [cluster 1]
* Lopen met de motorfiets
* Gebruik van de standaard/middenbok
* Achteruit in een vak parkeren (Dit is een verplichte oefening)

Bijzondere verrichtingen bij lage snelheid [cluster 2]
* Langzame slalom (Dit is een verplichte oefening)
* Wegrijden uit parkeervak
* Denkbeeldige acht
* Stapvoets rechtdoor rijden
* Halve draai (links- of rechtsom)

Bijzondere verrichtingen bij hogere snelheid [cluster 3]
* Uitwijkoefening (Dit is een verplichte oefening)
* Snelle slalom
* Vertragingsoefening

Remoefeningen [cluster 4]
* Noodstop (Dit is een verplichte oefening)
* Precisiestop
* Stopproef

Onze Tarieven

Rijschool Joe17 heeft een breed aanbod van diverse lespakketten.
Daarnaast is het ook mogelijk om voor losse lessen te kiezen.